Kāpēc „domburs.lv”?

Kopš gadumijas, kad strauji aprāvās raidījums „Dombura studija”, dažus mēnešus pastāvīgi neesmu publiskajā telpā ne televīzijas ēterā, ne citos medijos. Tomēr regulāri saņemu jautājumus, ko daru un darīšu, aicinājumus izteikties par aktualitātēm, un tamlīdzīgi.
Tāpēc arī tapusi šī mājaslapa jeb portāls. Lai pieteiktu pastāvīgu klātbūtni interneta virtuālās pasaules „ēterā”. Lai vienkopus būtu atrodamas arī dažas atbildes uz pieminētajiem jautājumiem. Lai būtu vieta, kur vienuviet ir atrodams nu jau gandrīz 25 gados žurnālistikā un ap to sastrādātais.

Izmantojot iespēju, šeit ir un būs apkopotas dažāda žanra publikācijas un publiskās aktivitātes, un arī saites uz citiem avotiem – sākotnēji lielākoties tikai jaunākās publikācijas, bet pakāpeniski plānots papildināt arī arhīvu.
Paralēli ir aktivizēti arī profili sociālajos tīklos, kur, protams, arī priecāšos par Jūsu atsaucību.

Šajā, bloga sadaļā centīšos arī uzrakstīt, kad būs ko teikt – neesmu kaismīgs blogu (jeb sleju, vai vēl kā citādi – saucam kā gribam) žanra piekritējs, bet, ja tas izpelnīsies lasītāju interesi, tad, protams, tas būs stimuls izvērsties šajā virzienā.
Neiespējami gan šobrīd atbildēt, cik lielā apjomā tieši šis portāls pretendē uz regulāra un aktīva medija statusu, vai arī tas vairāk būs sava veida „informācijas centrs”, jo, attiecībā uz plāniem, ieceru līmenī ir arī daži jauni radoši projekti.

Lasiet, skatieties, rakstiet. Domājiet. Paldies par uzmanību, un – turpmāk vēl.

Jūsu,
Jānis Domburs

10 atbildes “Kāpēc „domburs.lv”?

  1. Lieliski!
    Latvijā nav politiski neitrāla publiskā mēdija. Varbūt šis projekts par tādu varētu kļūt?

    Kā būtu ar video bloga veidošanu? Kaimiņš aizsāka šo lietu Latvijā, bet tur ir savi trūkumi. Nav profesionāli. Cilvēks bliež kā māk, bet cepuri nost par centību un sabiedrības uzmanības pievēršanu.

    Veiksmi un izturību, Dombur!

    Patīk

  2. Apsveicam ar atgriešanos!
    Tie, kas seko notikumiem līdzi noteikti būs Tava bloga apmeklētāji.
    P.s. Ja nepatīk rakstīt (bloga formātā), varu ieteikt mazus iknedēļas “podcastus” – smelties iedvesmu no BBC, vai HBR idea cast. Labi formāti. Latvijā vēl neviens Nopietni to nav darījis.
    Katrā ziņā, patiess prieks! Brīvajiem brīžiem Latvijas politikas klasika: KNL arī ļoti labi;.
    Lai produktīvs un ilglaicīgs bloga darbs!
    Rihards

    Patīk

Vieta komentāram...